Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Elfogadom

Díjaink


A BORSODCHEM LETT A „BENEFIT PRIZE 2019 - FOR HAPPY EMPLOYEES” KÖZÖNSÉGDÍJAS NAGYVÁLLALATA

 BeneFit_Prize_Dijatado_1

 


Az All You Can Move SportPass (AYCM) a Humánpolitika.com Közhasznú Egyesülettel közösen 2019-ben megalapította a beneFit Prize díjat, amelynek célja azon vállalatok legjobb gyakorlatainak bemutatása és díjazása, akik azt vallják, hogy a vállalati egészségkultúra az új társadalmi felelősségvállalás.

 

A munkaerőpiac mindkét szereplőjének iránymutatásként szolgál az elismerés. A munkavállalók számára a díj célja, hogy a vállalati gondoskodást láthatóvá tegye, üzenetet küldjön a pályakezdő vagy munkahelyet váltó munkavállalók számára azokról a tényezőkről, melyekről egy álláshirdetésben nem tudnak beszámolni, holott mégis ezek a „rejtett” faktorok segítenek a döntésben, és marasztalják sok évig a dolgozókat az adott vállalatnál, csökkentve ezzel a munkahelyi frusztrációt, stresszt, és ezáltal az elvándorlást.

 

A munkáltatók részéről pedig bemutatkozási lehetőség, amely során a széles nyilvánosság elé tárhatják, hogy munkavállalóik számukra a legfontosabb és legértékesebb szereplők, erősítve ezzel a cég munkaerőpiaci pozícióját a leendő munkatársak bevonzására, s a lojalitás erősítésére a már ott dolgozók számára is.Társaságunk pályázatot nyújtott be a beneFit Prize díjra, amely egyrészt a szakmai zsűri által bírált Szakmai Pályázatból, valamint a közönségszavazáson induló Közönség Pályázatból állt. A Szakmai Pályázatban 10 +1 faktor (Prevenció, Egészséges táplálkozás, Munkahelyi sport, Egészség-, baleset és életbiztosítás, Edukáció, Rekreáció, Munkakörnyezet, Mentális egészség, Környezettudatos működés, Gyermekbarát intézkedések, Egyéb) mentén vizsgálták vállalatunk egészségprogramját, majd a Közönség Pályázat keretében nyílt szavazásban résztvevő, egyedi tartalmakkal ellátott Microsite adatlapon mutathattuk be, hogy hogyan is gondoskodunk munkavállalóinkról és közvetlen környezetünkről.

 

ABorsodChemet a 97 pályázó közül a szakmai zsűri beválasztotta az 57 legjobb közé, a nagyvállalati kategóriában pedig az előkelő 6. helyen végeztünk, valamint 2019. november 11-én átvehettük a Közönség Díjat nagyvállalati kategóriában. A Díjátadó Gálán elhangzott az is, hogy a vállalati gondoskodás elismerése mellett a díj küldetése az is, hogy rábírja a döntéshozókat arra, hogy adókedvezményben részesítsék azokat a vállalatokat, akik áldoznak a vállalati jóllét, a vállalati egészségkultúra megvalósítása érdekében.

 

Reméljük, hogy a díj alapítói elérik ezt a célt és a jövőben minél több olyan elemmel bővülhet juttatásaink köre, amellyel hozzájárulhatunk munkavállalóink jóllétéhez.

 

 

 

Elnyertük a Családbarát Vállalat 2019 címet

 

Csaladbarat_Vallalat_Dijatado

 

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2013-ban alapította Az Év Családbarát Vállalata-díjat a vállalati szféra ösztönzésére és a családbarát jó gyakorlatok kiemelése céljából kis-, közepes-, és nagyvállalatok számára. Az Év Családbarát Vállalata pályázat mára fokmérője annak, mennyire áll készen a vállalat a következő évek munkaerő piaci kihívásaira. A munkaerőhiány, a digitális technológia térnyerése és a munkavállalói elvárások megváltozása, különösen az új belépő generációknál új vezetői szemléletet követelnek.

A családbarát vállalati kultúra, a bizalmon alapuló vezetői (mentori) szemlélet, a rugalmas munkaszervezés és a közösségi érzés alapvető követelményekké váltak. A kapott munkavállalói visszajelzések alapján egyre többen keresik a családbarát szemléletű vállalatokat.

 

Társaságunk pályázatot nyújtott be a díj elnyerésére, amelyben a zsűri azt értékelte, hogy mennyire aktívan foglalkozunk azzal, hogy ember- és családbarát vállalat legyünk, elkötelezettek vagyunk-e abban, hogy innovatív módon fejlesszük családbarát működésünket, figyelembe véve a környező trendeket. Továbbá saját szektorunkban példaértékűek vagyunk-e, a szervezeti kultúrának része-e a munka-magánélet egyensúly fenntarthatósága, amennyiben erre lehetőség van, élünk-e az atipikus vagy rugalmasabb munkaszervezési formákkal, illetve a vezetőség interakcióban, kölcsönös információcserében van-e a munkatársakkal és az innovációkat a lehetőségek mellett az igényekhez igazítjuk-e. A jelenlegi helyzet megismerése mellett azt a folyamatot is értékelték, mely során a családbarát vállalati kultúra fejlődik.

 

A megvalósult és tervezett intézkedések mennyire reflektálnak a munkatársak visszajelzéseire, valamint a lehetőségeink szerint támogatjuk-e a családokat és a gyermekvállalást. 2019. november 13-án díjátadó gála keretében vehettük át a Családbarát Vállalat 2019 címet azon 41 vállalat egyikeként, amelyek már régóta példaértékű módon elöl járnak a családbarát gyakorlatok megvalósításában. 

 

 

 

 

A BORSODCHEM ELNYERTE A MISKOLCI EGYETEM KIEMELT TÁMOGATÓJA DÍJAT

 

 ME_kiemelt_tamogato_dij_2019_karrier_slider

 

 

A Miskolci Egyetem stratégiai forrása a BorsodChem felsőfokú végzettségű munkavállalóinak, hiszen pillanatnyilag 227 azoknak a kollégáinknak a száma, akik diplomájukat ebben az intézményben szerezték. A képzésben is nagyon szoros az együttműködésünk, Társaságunk jelenleg 14 egyetemi hallgató számára nyújt duális képzőhelyet és 5 hallgató végzi tanulmányait BorsodChem ösztöndíjjal.

 

2019. szeptember 6-án tartották a Miskolci Egyetem ünnepi szenátusülését, ahol az egyetem legkiválóbb oktatói, kutatói, dolgozói és az intézményt támogató cégek képviselői részesültek elismerésben.

 

Nagy örömünkre szolgál, hogy az eseményen a BorsodChem is átvehette a Miskolci Egyetem Kiemelt Támogatói Díját, amelyet Társaságunk a méltatásban elhangzottak szerint a vegyészmérnök képzés beindításában, illetve a Konfuciusz Intézet létrehozásában játszott meghatározó szerepével, valamint az egyetem sportéletének nagyvonalú anyagi támogatásával érdemelt ki.

 

Ha kicsit bővebben tekintjük át azt a sokrétű támogatást, amelyet a Miskolci Egyetemnek nyújtunk, elsőként említhető, hogy ötletadói voltunk a vegyészmérnök képzés indításának és tevékenyen részt vettünk annak lobbi tevékenységében. Rendkívül nagy örömünkre szolgál, hogy idén szeptemberben 22 fő vegyészmérnök hallgató kezdte meg tanulmányait az első évfolyamon.

 

Magyarország sorrendben harmadik Konfuciusz Intézetének alapításában ötletadóként és támogatóként oroszlánrészt vállalt tulajdonosunk, a Wanhua és személy szerint korábbi elnök-vezérigazgatónk, Jason Ding. A világ több mint 500, a kínai kultúra és nyelv népszerűsítését célzó Konfuciusz Intézete között rendhagyó és úttörő a miskolci, mert ismereteink szerint az egyetlen a sorban, amelynek a kínai támogató intézménye nem egy bölcsészettudományi, hanem a Pekingi Vegyipari Egyetem. Chairman Ding stratégiai gondolkodását jelzi, hogy már 2012-ben így választott, hogy a majdani miskolci vegyészmérnök képzéshez komoly szakmai partnert biztosítson.

 

A látvány-csapatsport támogatásunk összege az elmúlt 6 évben meghaladta a 600 millió Ft-ot. Egyebek mellett az egyetemi körcsarnok kívül-belül a BorsodChem által nyújtott TAO támogatásból újult meg.

 

Kapcsolatunk az innováció területén is kiemelkedő, két K+F pályázatban közös konzorciumban működünk együtt, az összesített, BC által ezekben elnyert támogatási összeg meghaladja az 1 Mrd Ft-ot, a Miskolci Egyetem esetében pedig az több milliárd forintra rúg.

 

Dolgozunk tovább azon, hogy a már jelenleg is stratégiainak tekinthető kapcsolatunkat még több és még színesebb tartalommal töltsük meg, bízva abban, hogy ezzel felkeltjük a Miskolcon végzett legjobb diplomások érdeklődését Társaságunk iránt.

 

 

Vállalatunk 2017-ben elnyerte az Év Felelős Foglalkoztatója címet 

 

OFA_dij_2017

 

2017. november 2-án rangos szakmai elismerésben részesült vállalatunk. A Nemzetgazdasági Minisztérium felügyelete alatt működő Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. által meghirdetett pályázaton a nagyvállalati foglalkoztatók (500 fő feletti cégek) között „Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” címet Társaságunk nyerte el, olyan neves vállalatokat megelőzve, mint National Instruments Hungary Kft. (2. hely), a Budapest Bank Zrt. (3. hely), Nestlé, TDK, IBM, IT Services, Elmű-Émász, MÁV, Grundfos, Sanofi, E-on, Rossman, LIDL, stb.

 

A felelős foglalkoztatás egyértelműen versenyképességet növelő tényező, a vállalatok számára regionális és európai szinten is olyan versenyelőnyt jelent, amely érdemben hozzájárul a cégek folyamatos fejlődéséhez.

 

Ahhoz, hogy egy vállalat elnyerje a címet, több területen is bizonyítania kell, hogy nem csak felelősen gondolkodik, hanem mindennapi tevékenységében is tetten érhető ennek szellemisége. A felelős foglalkoztatás fontos, hiszen egy munkáltató emberi sorsokat alakíthat, változtathat meg, és tehet jobbá. Ezért a felelős foglalkoztatás manapság már jóval túlmutat azon, hogy a munkavállalókat a munkába fektetett áldozat ellenértékeként megfizetjük, ma már az is elengedhetetlen, hogy a dolgozó elégedettséget és örömöt érezzen a munkavégzése során. Ehhez azonban elengedhetetlenek olyan tényezők, mint a munkahelyi környezet, a munka-magánélet egyensúlya, a közösség és csapatépítés, a képzés és képességfejlesztés, az egészségmegőrzés, a tehetséggondozás, a társadalmi szerepvállalás és munkáltatói márkaépítés. 

 

A díj átadásakor kiemelték, hogy vállalatunk a munkaerő-piacon mostanság zajló „forradalomra” reagálva komplex HR stratégiát dolgozott ki és működtet. Külön örömünkre szolgál, hogy a szakmai bíráló testület társaságunk tevékenységét valamennyi felelősségi pontban élenjárónak minősítette.  

 

A 4 kategória győztes (kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint közszféra) nyerte el az „Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” díjat, amelyet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adott át. 

 

az_ev_felelos_foglalkoztatoja_2017_3

A témával kapcsolatos további részletekért KATTINTS IDE!

 

Genius Loci Díj 

 

genius-loci-800 

 

 

 Genius Loci Díjjal ismerte el a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) azokat a cégeket, amelyek aktívan támogatják a hazai tehetséggondozás ügyét. A vállalat régiójában meghatározó tehetségtámogató programokat működtető vállalatok közül 2016-ban a BorsodChem is részesült Genius Loci Díjban, a regionális kategóriában.

 

Az elismerést olyan hosszú távú tehetségtámogató programok érdemelték ki, amelyek a vállalkozások részéről a társadalmi felelősségvállalás jegyében, a cégek és a tehetséggondozó szervezetek közös munkájának eredményeként kínálnak fejlődési lehetőséget tehetséges fiataloknak. A díj nem titkolt célja az is, hogy a legjobb gyakorlatok bemutatásával arra ösztönözze a vállalatokat, hogy a tehetségtámogatás az eddiginél is nagyobb szerephez jusson közösségi célú programjaikban.

 

A témával kapcsolatos további részletekért KATTINTS IDE!

 

 

Mentor Oscar Díj 

 

mentor_oscar_karrier_800x300

 

 

2016. február 9-én a BorsodChem a Mentor Oscar díj 2. helyezéséért járó elismerést vehette át Budapesten. A díjakat idén 6. alkalommal adta át a Business Coach Kft. olyan szervezeteknek, amelyek kiemelkedő eredményeket érnek el vállalati mentor programjukkal.

 

A BorsodChem 2013 óta sikerrel működteti programját, melynek keretében eddig több mint 300 új munkavállaló mentorálása történt meg 150 mentor bevonásával. A díj nem csak vállalatunknak büszkeség, hanem egyben olyan rangos elismerés is, amely több területen is versenyelőnyt biztosít, például a munkáltatói márkaépítésben és ezzel a tehetségek vonzásában is.


Az eddigi jó tapasztalatokra és pozitív eredményekre való tekintettel folyamatosan fejlesztjük programunkat. Ennek köszönhetően 2017 januárjától az üzemi területre érkező munkavállalók mellett valamennyi újfelvételes munkavállalónak is lehetőséget biztosítunk a mentor programba való belépésre.

 

A díjról és a díjazottakkal kapcsolatos további részletekért KATTINTS IDE!
 

Véradóbarát munkahely

 

veradobarat-800 

  


A BorsodChem Zrt. már több mint 20 éve aktívan közreműködik a véradások szervezésében, ezért rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy 2015-ben Társaságunk kapta Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből a Véradóbarát Munkahely elismerést.

Megosztom

Jelentkezz hozzánk iskolai programra!

Szakmai gyakorlat, szakdolgozat-konzultáció vagy duális képzésünk után érdeklődnél? Küldd el jelentkezésedet és felvesszük veled a kapcsolatot!

Jelentkezem

Etiam ornare diam eget risus iaculis interdum. Fusce pharetra accumsan interdum. Proin nec ante ligula. Vivamus vestibulum elit sem, vitae scelerisque nunc sagittis a.

Kapcsolat

BorsodChem Zrt., 3700 Kazincbarcika, Bolyai tér 1.


Kérdésed van?
Keresd HR-es kollégáinkat a karrier@borsodchem.eu e-mail címen!