Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Részletek Elfogadom

További iskolai programjaink

Vegyész szakkör

 

Szeretnél izgalmas kémiai kísérleteket végezni tanári irányítással?  8. osztályos tanuló vagy valamelyik kazincbarcikai általános iskolában?  Érdekel a vegyész pálya? 

 

Akkor csatlakozz te is a BorsodChem Zrt. által szervezett Vegyész Szakkörhöz!

 

A szakkör témái között szerepelnek majd a következők:

 

Oldatok kémhatásának vizsgálat,

Titrálás,

Különleges kísérletek fémekkel,

Kísérletek élelmiszerekkel,

Mitől színes a tűzijáték?

Bengáli tűz készítése,

Biokémiai kísérletek,

Vegyész szakmák bemutatása és pályaorientáció.

 

A szakkör zárásaként gyárlátogatás keretében ismerkedhetsz meg a BorsodChem Zrt. üzemeivel és termékeivel, és további laboratóriumi kísérleteket is láthatsz!

 

A következő szakkör 2020 őszén várható, a jelenlegi program plakátja az alábbi linken található.

 

Vegyész szakkör plakát

 

 pexels-photo-248152

 

Jelentkezz az Irinyi János Református Oktatási Központ 2 éves nappali tagozatos vegyésztechnikus képzésének BorsodChem osztályába!

 

Amit ajánlunk:

 • havi tanulmányi támogatás előző félévi átlageredményedtől függően
 • iskolakezdési támogatás
 • 13. évfolyam második félévétől BC ösztöndíj programba történő jelentkezési lehetőség
 • szakmai továbbképzési lehetőség
 • tanulmányi versenyeken való részvétel szakmai támogatása

Ha a képzés során kiemelkedően tanulsz, az alábbiakat is biztosítjuk számodra:

 • legalább 4-es átlageredmény esetén 100%-os tankönyvtámogatás a 14. évfolyamon
 • év végi jutalom a legjobban teljesítő diákoknak
 • nyári munkalehetőség a BC-ben

Jelentkezési feltételek:

 • érettségi
 • reál beállítottság és érdeklődés
 • egészségügyi alkalmasság

 

A jelentkezési lap letölthető a http://irinyi-ref.hu/wordpress/letoltesek oldalon vagy személyesen az iskolában kérhető.

 

 iStock-925825886_karrier

 

 

 

Vegyész fakultációs programunk a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

 

A Wanhua-BorsodChem és Szalézi Szent Ferenc Gimnázium vegyész fakultációs programja 2018. szeptemberében indult, azzal a céllal, hogy a 11. és a 12. gimnáziumi évfolyamosoknak elérhető fakultációs óraszámok keretén belül egyrészt felkeltsük a diákok érdeklődését a vegyipari pályák iránt mind közép- és felsőfokon, másrészt fel is készítsük őket a kémia érettségire, és nem utolsó sorban a BorsodChem-et, mint felelős munkáltatót lehetőségünk legyen bemutatni a helyi fiatalok számára.

 

A fakultáció szervezésében a BorsodChem biztosítja féléves bontásban a fakultáció tematikáját, szakmai tanácsokkal és segédanyagokkal támogatja az oktatást végző pedagógust a tananyag kidolgozása során, illetve a BorsodChem-es technológiák elméleti oktatásaihoz vendégelőadókat biztosítunk a cég szakemberei közül. A fakultáció során a tanulóknak lehetőségük nyílik pályaorientációs látogatásokat tenni többek közt működő laborjainkba, gyárterületeinkre, ezzel is kézzelfoghatóbbá téve számukra a szakma lehetőségeit.

 

Vállaltunk kedvcsináló pályaorientációs workshopot keretén belül az érdeklődő tanulókat különböző játékokkal vártuk, mint molekulaépítés (TDI, MDI, PVC), szókirakó vegyjelekből, és különböző látványos kísérletek. A Tűz- és Katasztrófavédelmi Iroda munkatársai bemutatták védőeszközeiket, és lehetőséget biztosítottak a felszerelések kipróbálására.

 

2019 őszétől a 12. évfolymosok mellett a 11. évfolyam tanulói is becsatlakoztak a programba, így összesen 15 főre nőtt a résztvevők száma. 

 

 

 

 

Együttműködési megállapodást írt alá a Wanhua-BorsodChem és az Irinyi Református Oktatási Központ

 

A Wanhua-BorsodChem és az Irinyi Református Oktatási Központ 2018. március 21-én együttműködési megállapodást írt alá a több évtizedre visszanyúló közös munkájuknak és mára már hagyománnyá vált jól működő, képzést támogató programjaiknak a megerősítése érdekében.

 

Az együttműködés célja a képző intézményben folyó vegyész szakképzés további támogatása ipari gyakorlati tapasztalat szerzésére lehetőséget adó programok szervezése révén, mely összevont és évközi laborgyakorlatok, pályaorientációs látogatások, üzemlátogatások keretében valósul meg. A Wanhua-BorsodChem a megállapodás aláírásával a jövőben is vállalja, hogy biztosítja ezeket a lehetőségeket a cég munkaerő piaci igényeinek kielégítésére szolgáló szakmák - elsősorban nappali tagozatos - tanulói részére. Emellett a nagyvállalat évente 8-10 munkavállalójának képzését támogatja az Irinyi Református Oktatási Központ esti tagozatos vegyésztechnikus kurzusán. A folyamatosan bővülő Wanhua-BorsodChem a munkaerő-utánpótlási igényei kielégítésére évek óta együttműködik az Iskolával a vegyipari rendszerkezelő felnőttképzések megvalósításában is.

 

Az együttműködési megállapodás aláírásával a Wanhua-BorsodChem a jövőben is támogatja az Iskola vegyész képzéséhez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztését a laboratóriumok felszereltségének javításával, illetve a képzések során felmerülő vegyszer-igények biztosításával.

 

GD0B4365

 

A Wanhua-BorsodChem az Iskolával közös pályaorientációs megjelenésekkel, évente indított vegyész szakkör megszervezésével, és a jó tanulmányi eredményt elérő vegyésztanulók számára havi ösztöndíj nyújtásával törekszik arra, hogy a vegyész szakmát vonzóvá tegye a pályaválasztás előtt álló tanulók számára.

 

Varga Béla, a Wanhua-BorsodChem HR és Kommunikációs igazgatója szerint a megállapodás létrejötte még erősebbre fűzi azt a szoros köteléket, amely a cég és az iskola között fennáll, és amely a mindkét fél számára eredményes hosszú távú működés és együttműködés záloga.

 

 Csernaburczky Ferenc, az Irinyi János Református Oktatási Központ igazgatója az alábbiak szerint nyilatkozott a megállapodás aláírásáról:

 

„Intézményünk jogelődjének, az Irinyi János Vegyipari Technikumnak már a születése pillanatától szoros kapcsolata volt az akkori Borsodi Vegyi Kombináttal. 2013-tól 12 év megszakítás után ismét elindulhatott iskolánkban a 4+1 éves vegyészképzés, melynek támogató partnere és kezdeményezője a BorsodChem Zrt. volt. Segítségükkel sikerült a beiskolázást megerősíteni az ágazati képzésben. Tapasztalataink szerint a vállalat szakképzés-támogató programjai hatására a tanulók motiváltsága nő, javulnak a tanulmányi eredményeik, ami által magasabb színvonalon képzett munkaerőt biztosíthatunk a Társaság számára. Külön öröm számunkra, hogy végzett vegyész tanulóinkat maradéktalanul foglalkoztatni tudják, erősítve ezzel az intézményi beiskolázás további bővülését."

 

 

GD0B4369

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdekel a kémia? Döntened kell a jövődről? Látogass el hozzánk

 

Belegondoltál már abba, hogy a mindennapok során használt termékek miből készülnek? Érezted már úgy, hogy a tankönyvekből megszerzett elméleti tudás nem elég számodra és hajtott a kíváncsiság, hogy vajon a gyakorlatban és a való életben hogyan működnek a dolgok? Ha a válaszod igen, akkor élj a Wanhua-BorsodChem kínálta üzemlátogatási és pályaorientációs lehetőségekkel!

 

Üzemeink megtekintésekor szemtanúja lehetsz azon alapanyagok gyártásának, amelyek megtalálhatóak az építő-, autó-, bútor-, fa- és műanyagipari termékekben, előfordulnak berendezési tárgyainkban vagy éppen a cipőben, amit viselünk. Testközelből tapasztalhatod meg a laboratóriumi munka szépségeit, látványos kémiai kísérletek részese lehetsz, valamint megismerkedhetsz világszínvonalú vegyipari technológiákkal és eljárásokkal. Találkozhatsz tapasztalt szakembereinkkel, akik azért felelnek, hogy a folyamatok zökkenőmentesek legyenek és a BorsodChem stabilan üzemeljen.

 

GD0B6945

 

Milyen lehetőségek várnak a BorsodChem-nél? Mit kell ahhoz tanulnod, hogy Európa egyik vezető műanyagipari alapanyag gyártójánál dolgozhass? Szeretnéd tudni, hogy mi lesz a feladatod leendő munkavállalónkként?

 

Pályaorientációs rendezvényeink alkalmával korcsoporttól függően szó esik többek között a duális képzésről, a szakmai gyakorlati lehetőségről, ösztöndíj-programjainkról, a frissdiplomásoknak szóló Next Generation programunkról, valamint cégünk karrierlehetőségeiről, de közvetlenül kapcsolatba léphetsz mind pályakezdő, mind nagy szakértelemmel rendelkező kollégákkal is, akik betekintést engednek karrierútjukba és mindennapi munkájukba. 

 

Ha stabil és biztos jövőre vágysz, tedd meg az első lépést és látogass el hozzánk!

 

 

További információkért keress bátran:

Sebők Szilvia

szilvia.sebok@borsodchem.eu

06 48/522-053

 

GD0B6863

 

Jelentkezem
Megosztom

Jelentkezz hozzánk!

Állást keresel vagy valamelyik iskolai programunkra jelentkezel?
Küldd el pályázatodat és felvesszük veled a kapcsolatot!

Jelentkezem

Etiam ornare diam eget risus iaculis interdum. Fusce pharetra accumsan interdum. Proin nec ante ligula. Vivamus vestibulum elit sem, vitae scelerisque nunc sagittis a.

Kapcsolat

BorsodChem Zrt., 3700 Kazincbarcika, Bolyai tér 1.


Kérdésed van?
Keresd HR-es kollégáinkat a karrier@borsodchem.eu e-mail címen!